Красимир Каракачанов, предаде репортер на Varna24.bg.Както медията ни съобщи, днес 

...
Красимир Каракачанов, предаде репортер на Varna24.bg.Както медията ни съобщи, днес 
Коментари Харесай

Каракачанов във Варна: Хората нека протестират, вотът за недоверие си тече!

 Красимир Каракачанов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Както медията ни заяви, днес  министърът на защитата, началникът на защитата на Република България, посланикът на Съединени американски щати, посланикът на Румъния и посланикът на Грузия са на посещаване във Военноморския координационен детайл в пункт за базиране Варна.

Ето какво още сподели Красимир Каракачанов по време на визитата си:

" Не говорихме за политика с посланиците, задачата на визитата им не е политическа, а да изразят взаимност с напъните на България за основаването на военноморски координационен център. Имаме поддръжка от Съединени американски щати, чакаме такава и от Румъния.

Това е план на НАТО, откъдето ще бъде обезпечена и финансова помощ, с цел да имаме оптимално точна информация какво се случва в района на Черно море, което продължава да е проблематична точка в Европа.

Преди повече от 6 месеца в НАТО Съединени американски щати показаха поддръжка за създаване на центъра тук, във Варна. Турция се пробва да построи нещо сходно в различен план за Черно море и Източното Средиземноморие. Грузия не е член на НАТО, само че е сътрудник, който ще употребява информацията от центъра във Варна.

Промени в кабинета не са обсъждани, ще приказваме за това след вота на съмнение на съдружен съвет, евентуално в четвъртък ", сподели министърът.

На въпроса дали е допустима оставка на целия кабинет, Каракачанов отговори: " Всичко е допустимо ".

За новите кораби на Военноморски сили Красимир Каракачанов разяснява:

" След подновяването на договарянията сред Люрсен и Министерство на защитата след 16 юни, сега се прецизират детайлите. Преговорите ще текат даже в отпускарския месец август, тъй като желаеме до октомври да има подготвеност да се подпише контракт. Чувам безпокойство от коментатори, че поради икономическата рецесия планът можело да се провали, само че е тъкмо противоположното. Точно в този момент всяка компания има интерес да печели поръчки и да има работа, което облекчава до известна степен и нашата част от договарянията. Знаете, че в началото изискването бе най-малко 1 от двата кораба да се строи в България, а в този момент към този момент е ясно, че и двата ще се строят във Варна, в МТГ Делфин. Същото важи и за изтребителите, коронавирусът не води до закъснение. Преди близо 3 месеца Пентагонът и Локхийд Мартин заявиха документално, че пандемията не пречи на осъществяването на контракта за доставка на изтребителите. Ще преживеем и тази рецесия ", сподели още Каракачанов.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР